TECHNIK HOTELARSTWA

Uczniowie zdobywają wiedzę między innymi o:

  • fachowej obsłudze gościa hotelowego
  • obsłudze gościa w restauracji
  • obsłudze programu recepcji hotelowej
  • szerokim zakresie wiedzy teoretycznej popartej na ćwiczeniach praktycznych z zakresu obsługi gościa w obiektach hotelarskich
  • doskonalą język obcy zawodowy w dziedzinie hotelarstwa i gastronomii
  • mogą ukończyć kurs barmański – zajęcia dodatkowe dla chętnych – zajęcia odbywają się w przygotowanej pracowni hotelarskiej

 

Praktyka zawodowa – 4 tygodnie w 2 i 3 klasie
W klasie 3 jeden dzień w tygodniu przeznaczony jest na zajęcia praktyczne w hotelach zlokalizowanych w obrębie miejsca zamieszkania

Absolwenci mogą podjąć pracę w takich miejscach jak :

  • hotele, motele, hostele
  • ośrodki wypoczynkowe
  • pensjonaty
  • zajazdy
  • schroniska młodzieżowych
  • kwatery
  • gospodarstwach agroturystycznych
  • lokale gastronomiczne, kawiarnie puby punkty gastronomiczne